Blodtryksmåler

Pas godt på din krop: Hold øje med, hvad den fortæller dig

Hvis du gerne vil have det så godt som muligt det meste af livet, så er det altså alfa og omega, at du sørger for at passe godt på dit helbred. Det er klart, at det er svært at have det sjovt, hvis man også skal være syg og have det dårligt imens. Det er meget vigtigt, at du husker at lytte til de signaler, din krop sender dig. Der er dog også nogle signaler, der er svære at opfange, og her er det smart, at man i stedet for kan måle, hvordan det står til med kroppen. Det kan du læse mere om i denne artikel. 

Hvordan har dit blodtryk det? 

Vidste du godt, at der er i Danmark, er omkring 20-25% af de voksne, der har et for højt blodtryk? Det er faktisk noget, som man ikke altid er klar over, fordi der ikke er de store symptomer på det. Så tænker du måske, at det kan være lige meget, men det kan altså betyde, at du lige pludselig bliver meget syg. Derfor er det faktisk en super god idé, hvis du selv sørger for at holde øje med dit blodtryk. Det er noget, du nemt selv kan gøre derhjemme, hvis bare du ejer en blodtryksmåler. Du har med garanti prøvet en blodtryksmåler med lægen før, så du ved sikkert godt, hvordan det foregår. En blodtryksmåler er det apparat, som man spænder rundt om armen, puster luft i, og som så giver en et tal. Man siger, at ens blodtryk skal ligge på 140/90, så hvis det ikke ligger heromkring, så er det, du skal slå alarm. Derfor er en blodtryksmåler enormt god at have, da du kan få et godt indtryk af dit eget helbred og holde øje på den måde. 

Hvad kan man selv gøre? 

Hvis du gerne vil have en krop, som der er sund, og som der fungerer godt, så er der naturligvis også en masse ting, du selv kan gøre for at give dig selv de bedste vilkår. Hvis du f.eks. har en dårlig vane med at ryge, så er det klart, at din krop vil takke dig, hvis du stopper. Det er også vigtigt, at man sørger for at få bevæget sig, for en krop der aldrig bevæger sig, det er ikke en sund krop. Du skal også sørge for at spise rigtigt. Det er ikke fordi, at man aldrig må spise noget usundt, men du kan prøve at tænke over, at du får en masse grøntsager og noget fuldkorn. Så kan du komme rigtigt langt. 

Få det bedste ud af livet 

Hvis du vil have det bedste ud af livet, så skal din krop også have det godt, mens du er her. Når folk siger, at man virkelig skal huske at give den gas og leve livet, så skal man altså også huske at tænke på, at man ikke hele tiden kan være spontan og ligeglad, for der er også en regning, der skal betales på den anden side af det hele. Hvis du gerne vil have det bedste ud af livet, så bør du holde øje med ting som f.eks. dit blodtryk.

Related Posts