mindfulness

Sådan finder du ro i hverdagen med mindfulness øvelser

Hverdagen kan være stressende og fuld af frustrationer for mange. Selvom det kan virke svært at komme væk fra hverdagens problemer og pres på arbejdspladsen, så er det vigtigt, at man giver hovedet ro en gang i mellem. En måde at finde ro på både fysisk og psykisk er med mindfulness øvelser.

Giv plads til dine følelser

Der er mange som har en tendens til at gemme deres følelser, fordi mange tanker og følelser kan virke overvældede. I mindfulness gør man det helt modsatte. Her slapper du helt af, så du kan give din krop mulighed for at føle, hvad den har brug for. Her finder mange ud af, hvad deres følelser betyder, og hvorfor de er der. I mindfulness giver du dig selv tid til at rydde op i dine tanker og følelser, så du kan slappe af uden at have hovedet fyldt med distraherende tanker. Der er mange måder at lave mindfulness på, og alle måderne kan have sine fordele. Det er okay ikke at kunne koncentrere sig under meditation. Det vigtigste er, at man får den tilbage, når man opdager, at den er væk.

Hvordan laver man mindfulness øvelser?

Hele pointen med mindfulness øvelser er, at man skal være sød mod sig selv. I hverdagen kan man godt komme til at være led mod sig selv og snakke ens følelser ned. Det er her, hvor man kan bruge mindfulness til at give sig selv plads til sine tanker og følelser.

En af de vigtigste redskaber i mindfulness er meditation. I meditation er koncentrationen i fokus. Her prøver man ikke at få tankerne til at løbe, men i stedet tæmme den og få styr på det tankermylder som der typisk er for mange. I meditation finder man ro i sindet. Det gør man ved at ligge eller sidde ned og skabe helt ro. Det betyder, at du ikke skal gøre det, imens TV’et er tændt eller der er en masse støj. Når du så sidder der i dine egne tanker, så er det vigtigt, at du bruger tiden på at sortere i dem. Det er helt okay, at du ikke får helt ro, så længe du føler, at du giver dig selv plads.

mindfulness
Woman practicing yoga by a lake

Fokuser på dit åndedræt

Som sagt er der flere forskellige måder at lave mindfulness på. Den eneste måde er ikke kun at sidde i helt stille og ro med lukkede øjne. Man må gerne fokusere på noget specifikt, når man laver mindfulness. For mange hjælper det at fokusere på deres åndedræt. Det er en god måde ikke at komme til at komme ind i sit tankermylder, da man har et fokuspunkt i sin meditation. Her fokuserer man på at trække vejret ordentligt og dybt. Man kan fokusere på bevægelsen og udvidelsen af ens lunger. Eller forestille sig, hvordan ilten kommer ud i hele kroppen. Når man laver åndedrætsøvelser, så oplever mange, at de bliver mere og mere afslappede med hvert åndedræt, hvilket er hvorfor, at det er godt at lave, når man føler sig presset.

Related Posts