udklædning børn

Kender du et barn der mangler udklædningstøj?

Rigtig mange børn er glade for at klæde sig ud. De finder stor underholdning og glæde ved at dykke så langt ned i deres leg at de også kan se ud som den karakter de leger. Det behøver ikke engang at være “rigtig” udklædningstøj, nogle gange er det lige så sjovt at bruge aflagt tøj, sko, tasker og smykker fra forskellige familiemedlemmer.

Der skal alle typer af udklædningstøj til

Selvom børn ikke nødvendigvis behøver såkaldt rigtigt udklædningstøj, så er der stadig visse roller i en leg der kan være svære at leve sig ind i med almindelige aflagte ting. Eksempelvis superman, Elsa eller andre figurer fra forskellige film og tegnefilm. For det er bare svært at ligne elsa med mors aflagte lilla nederdel. Derfor vil mange børn også sætte stor pris på at få tøj der er lavet til udklædning børn.

Hvis du tænker tilbage på din egen barndom, så havde du nok også en kurv, et skab eller andet hvor alt de udklædningstøj var. Gerne en god blanding af arvestykker og rigtig udklædningstøj. Det er bare en del af et barns opvækst at kunne klæde sig ud som alt fra pirat til diskodanses. Og det er nok de færreste børn der mener at det er muligt at få for meget tøj og ting der kan bruges til udklædning.

udklædning børn

Personlige gaver til børnene i en familie

Hvis du skal besøge nogle venner eller familie der har mindre børn, så kan udklædning til børn også være en rigtig god gaveidé.

Det er lidt alternativt end blot at give en pose slik og børnene vil kunne bruge gaven i langt længere tid. Derudover giver det dig egentlig også mulighed for at vælge noget personligt til barnet. For du bliver nødt til at investere lidt mere tid i udvælgelsen af udklædningstøj end på at finde en pose slik. Du behøver ikke nødvendigvis at købe et helt kostume, det kan også blot være tilbehør til udklædning legen. Eksempelvis en krone, et sværd eller et skjold.

Det ende man muligvis skal være opmærksom på er om forældrene har nogle holdninger til hvad ting til leg og udklædning skal være lavet af. For nogle gange kan disse ting godt indeholde visse stoffer og kemikalier der ikke er lige gode for børn. Så vælg måske først at tage kontakt til forældrene, med mindre det er nogle nære venner hvor du allerede kender deres holdninger på dette område.

Brug udklædning til børn som centrum for aktiviteter

En god måde at sikre brugen af udklædningstøjet på er også ved at arrangere børnefester hvor børnene skal møde op udklædte.

Her kan man også vælge at om der skal være et tema for festen. Skal det eksempelvis være et job de er klædt ud som, et dyr eller prinser og prinsesser. Valget er helt op til barnet der holder festen. Men med børns gode fantasi, så kommer der også mange gode kostumer ud af blot at lade børnene frit vælge hvad de vil klædes ud som.

Måske der også kan laves forskellige konkurrencer med det pågældende udklædningstøj. Et modeshow eller lignende.

Related Posts