blink

Der er plads til flere lystfiskere ved de danske kyster

Udendørsaktiviteterne har fået et ordentlig ryk det sidste års tid, og mon ikke denne sommer følger trop. Der er proppet med biler omkring søerne, og det er næsten ikke til at komme til i de nyudsprungne skove. Men ved havet er der masser af plads. Og der er altid noget at fange, så tag bare fiskestangen med.

Kystfiskeri med blink

Det er ganske simpelt at komme i gang med at fiske. Du skal have et fisketegn og et fiskesæt. Der findes et utal af forskellige fiskestænger i alle mulige længder og typer, men et rimeligt standard begyndersæt med en ni fods fiskestang er et rigtig godt udgangspunkt.

Ligeledes findes der flere forskellige måder at fiske på. Den nok sjoveste og i hvert fald mest aktive måde, er at fiske med blink. Her sætter man sit blink på snøren, der efterligner en lille fisk og ved hele tiden at kaste det ud og spinne blinket til sig igen, forsøger man at få de større rovfisk til at bide på. Her handler det ikke om at sidde og kigge på en prop i vandet i timevis – du arbejder aktivt hele tiden og kan variere farten, lave små pauser og ryk, eller lade blinket synke til forskellige højder. Det er en kunst at lære og det er rigtig sjovt.

Man kalder denne form for fiskeri for spinnefiskeri, fordi man hele tiden spinner blinket ind, og det er den mest opsøgende form for fiskeri, hvor man kan gå langs stranden og afsøge et større område for fisk. Typisk fisker man efter havørred, som er en stor, flot og velsmagende fisk, som også kan give en god kamp, når der er bid! Du kan også fange makrel, hornfisk, fjæsing, sej og torsk med spinnefiskeri.  

blink

Kystfiskeri med bundsnøre eller flådemede

I et standard begyndersæt finder du også udstyr til at fiske med bundsnøre eller flådemede. Dette er lidt mindre aktive metoder, hvor du fisker med agn, dvs. enten levende eller kunstigt madding, kaster det ud og venter på at få bid. Der er selvfølgelig mere i det end det, men grundlæggende så er det alt du skal gøre her. Man kan også bruge blink for at fange fiskenes opmærksomhed. Med bundsnøre fisker du på bunden af havet efter fladfisk som skrubbe og rødspætte, men du kan også fange torsk, fjæsing, sej, pighvar, slethvar og ål med denne metode.

Fisker du med flådemede fisker du derimod i overfladen og det er denne metode du garanteret husker med en lille prop, der ligger og gynger i overfladen. Lige under proppen hænger der en kog med agn. Denne metode er ganske simpel og bruges primært til at fange hornfisk – men du kan også være heldig at fange både havørred, sej eller makrel.

Husk fisketegnet

I Danmark skal man have fisketegn for lovligt at fiske ved kysterne. Tegnet er nemt at anskaffe og koster kun 185 kroner for et helt år, hvis det bare er til almindeligt lystfiskeri. Der er desuden regler for fiskeri, som du skal sætte dig ind i.

Related Posts