Hardieplank træ

Skal du have anlagt en terrasse til sommeren? Så læs med her

Går du også og overveje, om du skal have lavet en terrasse til din have til sommer? Der er så meget lækkert ved at have en terrasse i haven. Det kan du læse lidt mere om i denne artikel.

Hvad skal den laves af?

En terrasse kan se ud på flere forskellige måder. Du kan f.eks. vælge enten at få anlagt en terrasse i træ eller med fliser. Det smarte ved at lave dem med træbrædder eller terrassebrædder er, at man har mulighed for at løfte terrassen mere over jorden. Det kan f.eks. være smart, hvis man vil have terrasse lige ud fra ens dør, og hvis der er et stykke op til gulvet i huset. En anden fordel ved at vælge at få sin terrasse lavet med træbrædder er også, at det er en del blødere at gå på, end fliser er. Det er f.eks. meget rart, hvis man gerne vil have mulighed for at gå i bare tæer på ens terrasse om sommeren. Det kan jo godt være lækkert at få lov til. Du kan finde gode terrassebrædder til din terrasse på https://www.byggecenter.dk/.

Hvordan skal den se ud?

Hvis du f.eks. har valgt, at din terrasse skal laves med træbrædder, så er der også flere valg, du skal tage stilling til. Man kan få træ i flere forskellige nuancer, og du skal finde ud af, om du godt kunne tænke dig en mørk eller lys altan. Det kan være, du kan vurdere ud fra, hvordan dine havemøbler ser ud. Måske de enten passer bedst sammen med mørke eller lyse brædder?

Dette skal du huske

Hvis du selv skal anlægge din terrasse, så er det meget vigtigt, at der er nogle ting, du er opmærksom på. Det er f.eks. vigtigt, at der mellem hver brædde er et mellemrum på 10 mm. Dette er vigtigt, fordi det giver vandet et sted at løbe hen, når det regner. Hvis du ikke sørger for at lave disse mellemrum, så kan det betyde, at vandet lægger sig mellem terrassepladerne, og det kan med tiden nedbryde træet. Når du har pladsen mellem terrassebrædderne, så betyder det også, at terrassen meget hurtigere kan tørre igen, efter det har regnet. Det er jo heller ikke helt lige meget, for der er ikke meget hyggeligt ved at stå på en våd terrasse.

Søm eller skruer?

Du skal også vælge, om du vil lave din nye terrasse med søm eller skruer. Hvis du bruger søm, så har du mulighed for, at det hele kommer til at gå lidt mere hurtigt. Bruger du derimod skruer, så vil du som regel få et pænere resultat. Du kan også få et mere behageligt resultat med skruer. Disse kan nemlig ikke danne splinter, ligesom sømmene kan. Det er også muligt at købe skruer, der er lavet til formålet om at lægge en terrasse. Det er f.eks. vigtigt, at skruerne er rustfri, så terrassen beholder sit pæne udseende, og du har et flot resultat i mange år.

Related Posts