lermasker

Få styr på din hud – gode råd til hudpleje

Huden er uforudsigelig, og den er forskellig hos os alle. Nogle er heldige og har en hud, der bare tilpasser sig og har nogle ganske få urenheder, mens andre kæmper en daglig kamp for et rent ansigt. 

Uanset hvad du slås med, så kan du her læse fire gode råd til, hvordan du kan få styr på din hud. Hvorvidt du bare har brug for en ordentlig rutine og lermasker, eller om du skal have fat i en dermatolog, må du selv finde frem til. Men her er nogle skridt, du kan tage på vejen. 

Hudplejerutine 

Det første, du bør gøre, når du gerne vil have ren hud, er også det nemmeste: Du skal få dig en god hudplejerutine. 

Din hudplejerutine kan bestå af så mange eller så få trin, du har lyst til. Det er bare vigtigt, at du prøver at holde den samme rutine hver dag, så huden kan vænne sig til den. 

Som minimum bør du vaske dit ansigt én gang om dagen, og helst hver gang, du vasker hænder. På den måde får du fjernet sved og skidt i løbet af dagen, og dine porer kan bedre trække vejret. Du kan supplere med lermasker og andre hjælpemidler, når der er behov for det. 

Ud over lermasker og ansigtsvask er det en rigtig god idé at finde en ansigtscreme, der er beregnet for din hudtype. Det kan især gavne, når du går i seng. Så kan din hud få lov til at ånde, mens du sover. 

Hvad hjælper lermasker med? 

En lermaske er en maske, der er lavet af ler. Det lyder ikke som noget, der skulle være godt for huden, men det er det faktisk. 

Ler har masser af gode egenskaber, og maskerne, der udvikles med det, er hverken for tykke eller klumpede. Du kan få lermasker i tube eller brev, alt efter hvor ofte, du vil bruge dem. Lermasker stivner og minder om muddermasker, men de kan gøre alverden for dine porer og din hud. 

Der findes masser af andre typer ansigtsmasker, og det er godt først at undersøge, hvilken type passer til din hud. Er din hud primært tør og irriteret, er det nemlig ikke sikkert, en lermaske er det bedste for lige netop dig. 

Stress 

Lermasker kan ikke klare alt arbejdet, og nogle gange er der underliggende faktorer, der påvirker din hud. Er du i et stresset miljø eller en stresset periode, påvirker det hele din krop, og du vil typisk slå ud eller få irriteret hud. 

For skole- og gymnasieelever ses det ofte, at deres hud forbedrer sig, når de kommer ud af et dårligt skolemiljø. Stress spiller en meget større rolle, end mange tror, og selvom det ikke er klinisk eller noget, der truer dig med sygemelding, kan det være en god idé at søge læge eller psykolog. 

At få luftet ud for tingene og tage en pause kan give dig meget mere, end du måske lige går og tror. Somme tider er det vigtigt at træde tilbage et øjeblik. 

Related Posts