legetæppe baby

Små børn elsker leg. Det gør alle børn, men de mindste har naturligvis ikke mulighed for at give udtryk for, hvilken slags ting, de gerne vil lege med. Derfor er det også vigtigt, at man som forælder er opmærksom på, hvilke ting, der er vigtige at have i baghovedet, når man køber legetøj og tilbehør til de små, så de virkelig får noget ud af det. Småbørn har godt af at kunne lege med eller på noget, hvor de virkelig bliver stimuleret og aktiveret.

En måde at gøre det på, er at investere i et aktivitets- eller legetæppe. Tæpperne kommer i mange forskellige former, og de er hver især med til at styrke og stimulere barnets forskellige sanser. En af de vigtige sanser, som børn besidder, er deres taktile sans. Den har vi også som voksne. Det er den sans, der gør os opmærksom på, hvordan underlaget føles under os og gør, at vi kan mærke forskel på, hvilken slags gulv, jord eller græs vi går på. Vi mærker det oftest kun gennem fødderne, men et barn, der ligger på et tæppe, vil mærke det med næsten hele kroppen og virkelig få mange inputs.

Ud over underlaget, kan mange aktivitetstæpper også meget andet. Det kunne for eksempel være et tæppe med indbygget uro, hvor barnet kan ligge og underholde sig selv i lang tid med at mærke uroen og måske lytte til den, hvis den kan sige lyde. Nogle tæpper knitrer også let, så barnet får det at høre. Se eksempler her: legetæppe baby.

legetæppe baby

Andre inputs

Børn har en vane med at bide i de ting, de kommer i nærheden af. Det kommer formentlig af en instinktiv nysgerrighed men også rent af instinkt. Til gengæld er der også mange andre sanser, der ikke er nær så tydelige at se, når de stimuleres. Det gælder blandt andet høresansen. Et aktivitetstæppe med indbygget musik og forskellige melodier er med til at stimulere denne del af barnets evner, og barnet vil formentlig relativt hurtigt kunne genkende forskellige melodier og associere noget med det. Det er rigtig sundt.

Aktivitetstæppet kan også være noget af det, der hjælper barnet videre i sin motoriske udvikling. Her er barnet måske pludselig i stand til at rulle, fordi underlaget er lidt blødere end det almindelige stuegulv, og hvis der er nogle spændende ting lidt udenfor rækkevidde, vil barnet måske lære sig selv at mave sig frem, så det kan nå det. Det er for mange skridtet før at lære at kravle, så det er rigtig sunde erfaringer at have med sig som lille.

Det kan være, I skal prøve at høre i mødregruppen, hvad de andre forældre har erfaret. Der er garanteret andre end jer, der har aktivitetstæpper, og så kan det være, jeres barn kan få lov til at prøve det, eller I kan se de forskellige kvaliteter, det har, så I kan overveje, om det også er noget, I gerne vil have i jeres hjem. Det er altid sundt at støtte sit barn i udviklingen!

Related Posts