udlandspraktik sygeplejerske

Vil du prøve kræfter med udlandspraktik sygeplejerske

Er du på nuværende tidspunkt i gang med din sygeplejerskeuddannelse, og enten er ved at køre død i de gamle rutiner og bare føler at der skal ske noget nyt? Så er det måske et udlandspraktikophold du skal i gang med. 

Med udlandspraktik sygeplejerske kan ud få lov til at rejse og opleve sundhedsvæsnet i et uland, samtidig med at du vil videreføre din uddannelse, så vil du også få mange nye oplevelser ind i din verden, som kan være med til at udbrede din horisont i et globalt perspektiv. 

Sådan fungerer det 

Opholdet i udlandet i forbindelse med udlandspraktik sygeplejerske vil foregå i samarbejde med et partnerhospital, hvor du vil blive tildelt en mentor, som nærmest er din guide og lære under dette ophold. Opholdet vare i 4-12 uger, hvor du vil blive sat ind i dagligdagen på netop dette sygehus. Udover dette, så vil der også være fællesundervisning, hvor de forskellige mentorer vil lære dig om deres sundhedsvæsen og de opgaver som fylder mest i deres hverdag. 

En normal vagt lyder fra 07:30-12:00 med en dag om ugen hvor du skal blive til kl. 15:00 på grund af undervisning. Der er mulighed for at være der længere hvis dette er et ønske, og for nogle afdelinger vil tiderne også variere en del mere end hos andre.  

Under forløbet vil du også have kontakt til en program manager, som er der for at sørger for at du bliver taget af og bliver en del af hospitalets hverdag.   

Disse fordele kan du se frem til 

Hvis du allerede er en del af sygeplejerskestudiet, så ved du nok også at der ikke er noget krav om specifikt at tage praktik i udlandet. Men dette er en fantastisk måde at opleve livet på et andet hospital og dermed også hverdagen i et andet sundhedsvæsen. 

Der er et hav af fordele ved at tage en udlandspraktik sygeplejerske, og her er der bare nogle få: 

  • Nye kulturelle oplevelser – du vil få tid til at opleve landet udenfor hospitalet. 
  • Det ser godt ud på CV’et, at du er engageret og interesseret i at opleve andet end de kendte danske rammer.  
  • Du får kontakter i udlandet og breder derfor også dit netværk ud til at blive internationalt. 
  • Du vil gennemgå en personlig udvikling, hvor du vil få skubbet nogle grænser og lære at være okay med ikke at forstå alt der sker med det samme. 
  • Udlandspraktik vil give dig foden indenfor når det kommer til at opbygge en international karriere. 
  • Du vil opleve en helt ny verden af mad, charme og mennesker, som er helt unik for den destination som du vil til. 

Sådan kommer du i gang 

Hvis du er interesseret i at udbrede dine personlige, professionelle og verdensmæssige grænser, så bør du overveje et sådant ophold. Undersøge udlandspraktik sygeplejerske yderligere og skræddersy det perfekte ophold for dig.  

Dette er en fantastisk mulighed, som med garanti vil blive en oplevelse for livet og vil ryste lidt op i den normale hverdag. 

Related Posts