spisebord

Forny din lejlighed med et flot spisebord

Trænger din lejlighed til en opfriskning? Et nyt spisebord kan gøre rigtig meget for rummet. I dag kan du vælge mellem mange forskellige borde, hvilket kan gøre jagten efter det perfekte nye svær i starten. Læs med herunder og bliv klogere på, hvad du skal overveje, når du skal købe et nyt spisebord. Du får 4 smarte tips, som er gode at have i bagtankerne, når du skal lede efter et dit nye bord.

Tip 1: hvilket materiale til bordet?

Inden du overhovedet begynder at søge målrettet efter spisebordet, er det helt essentielt, at du har en klar idé om materialet. Hvis du allerede på forhånd beslutter dig for materialet, kan din søgning gå meget hurtigere. Derfor er det altid en god idé at snævre søgningen ind på forhånd.

Mange danskere har gerne et spisebord af træ hjemme i køkkenet eller stuen/spisestuen. Der er flere grunde til at vælge et bord i træ. For det første er træ et flot materiale, og du kan vælge mellem forskellige træsorter. Træmøbler passer ind i mange hjem og er således et universelt materiale. Du skal således ikke tænke på, om du allerede har træmøbler derhjemme – det kan gå til enhver boligindretningsstil. Find dit nye spisebord lige her.

spisebord

Tip 2: hvor stort skal dit bord være?

Det er altid smart at tænke over dimensionerne på bordet, inden du forelsker dig i et bord, der for eksempel er for stort eller småt til dit hjem. Start med at overveje: hvilket rum skal spisebordet stå i? herefter kan du måle højde, bredde og længde på det bord, du i forvejen har. Det kan også være, at du ønsker et større eller mindre spisebord end det, du i forvejen har.

Tip 3: hvem benytter bordet?

Funktionalitet spiller også en stor rolle i indretningen. Vælg derfor dit bord med omtanke for dem, der ofte spiser med dig. Hvis du for eksempel bor alene, skal du måske lede efter et mindre bord. Men det kan være, at du vil have et spisebord med udtræk til de aftener, hvor du har familie eller venner til middag. Hvis du har en familie, er det smartest at lede efter et større bord. I kan stadig finde et bord med udtræk, men det er vigtigt, at det er plads til alle rundt om bordet uden udtrækket er taget i brug. Udtrækket kan benyttes, når I har gæster på besøg.

Tip 4: hvilken form skal bordet have?

Prøv at forestille dig dit kommende spisebord – er det rundt, firkantet eller måske noget helt tredje? Formen på bordet er af stor betydning. Nogle rum lægger mere op til runde borde, mens firkantede borde passer bedre ind i andre rum. Igen kan det være smart at kigge på det bord, du i forvejen har derhjemme og overveje, om du selv er tilfreds med formen på det.

Du burde også have for øje, hvilke former dit hjem ellers består af. Hvis du generelt er til firkantede borde, er mange af dine møbler nok også firkantet. Det er vigtigt, at formerne passer sammen.

Related Posts