varemærkeregistrering

Det skal du vide om varemærkeregistrering

Mange har sikkert set det lille “r” med en cirkel omkring, efter et mærke eller et logo. Dette er et varemærke. Dette ikoniske lille bogstav betyder meget mere end vi tror. Et varemærke er nemlig vigtigt for sikkerheden af din virksomhed.

Det lille vigtige “r” er med til at sørge for, at din virksomhed ikke bare bliver spist eller tromlet ned af en eller af anden stor virksomhed. Grunden til det lille “r” med en cirkel om er så vigtigt, er fordi den sørger for noget rent juridisk, kan være eget af dit firma. Det lille “r” viser, at du har brugt varemærkeregistrering på din vare.

Beskyt dig selv og dit firma

Der er desværre kommet en kultur de seneste år, hvor store firmaer opkøber småfirmaer. Denne kultur er ikke så god. Grunden til denne kultur ikke er så god, er fordi vi for få store firmaer med rigtig meget magt. Disse firmaer kan nu begynde at diktere rigtig meget af privatpersoners hverdag.

En anden grund til dette er et problem, er fordi det skaber en utrolig unuanceret profil af firmaer. Før i tiden var der en forretning til alt. En fiskehandler, en slagter, en grønthandler og så videre. Nu har vi bare en butik til det hele.

Selvom dette er en kedelig udvikling, er der desværre ikke så meget, vi kan gøre ved det. Dog er der noget vi kan gøre ved. Store firmaer opkøber ikke kun små firmaer, men stjæler endda også fra dem.

Det er desværre sådan at store firmaer, bruger meget tid på at undersøge markedet i de små firmaer, der kan blive til potentielle konkurrenter for at se, om de har nogle idéer de kunne snuppe. Det kunne for eksempel være en stor kendistype begyndte at sælge keramik, og så på magisk vis fik, de præcis samme idéer som en lille keramiker, der har svært ved at få forretningen til at hænge sammen.

varemærkeregistrering

Hvad kan man gøre ved det?

Heldigvis kan man gøre noget ved denne tyvegerning fra store firmaer, der underminerer små firmaer. Man kan nemlig bruge varemærkeregistrering til sin fordel.  varemærkeregistrering er det føromtalte lille r med en cirkel omkring. Varemærkeregistrering gør, at hvis nogen prøver at stjæle en idé fra et firma, der har brugt varemærkeregistrering på den idé, så bliver det juridisk ulovligt.

Derfor er det altså vigtigt, at du benytter varemærkeregistrering på dine idéer, sådan du sikrer dig, at du ikke bliver snydt eller stjålet for.

Udligner vægtklasser

Det smarte ved varemærkeregistrering er at lige meget, hvor stort et firma du er, så kan du altid få love at få varemærkeregistrering, hvis du har noget at have det i. Førhen i tiden var det altid de mest velhavende, der vandt, men sådan er det ikke længere. Med varemærkeregistrering har det intet med penge at gøre, og alt med rettigheder at gøre.

Related Posts