zinfandel

Drik et stykke af himlen med Zinfandel vin


Det kunne være en ideel tegnefilm eller en reel drøm, hvis der faldt liflige dråber af Zinfandel vin ned fra himlen i stedet for regn eller sne. Den dejlige druesort, der findes blandt et utal af andre lækre druesorter, er ekstra populær på grund af dens intense og fyldige smag. Det er især en rigtig god vin at vælge, hvis man er ny på vinmarkedet og gerne vil imponere gæsterne. Er man i tvivl om, hvor man kan få fat i denne lækre og populære vin, kan den fås hos https://www.jyskvin.dk/zinfandel-vin.

Zinfandel vinens unikke kvaliteter 

Hvis man er vinkender, ved man nok næsten alt om Zinfandel vinen. Er man ny udi vinsmagningens kunst, er det godt at vide lidt om, hvor og hvordan denne vin bliver dyrket. Geografisk skal vi over til det solrige Californien, der emmer af strand, luksus og overdådig flot natur. Her dyrkes Zinfandel vinen, der kan ligestilles med druesorten Primitivo, som mange måske har stiftet bekendtskab med på rejser i Italien. Har man dermed allerede prøvet en Primitivo vin og synes godt om denne, er der stor chance for, at Zinfandel vinen også rammer dine smagsløg på den helt rigtige måde. Smagen i Zinfandel er intens og har stor fylde, og den laves både i versioner med hvide vine og røde vine. 

zinfandel

Dyrkningen af Zinfandel

Det er, som med al slags vin, en lang proces med dyrkningen af vinen. Zinfandel druen bliver gæret i lang tid. Herefter bliver den fermenteret, hvorefter den bliver lagret på egefade. Den får en helt særlig karakter på grund af den lange modningsproces. Hvidvinen bliver tør og let, mens rødvinen bliver rig og fyldig. Det californiske klima med solrige dage og kølige nætter giver en unik smag til de Zinfandel vine, der bliver dyrket og modnet via druerne på vinstokkene.  

Skab kulinarisk glæde hos gæsterne med lækker mad og vin

Det er et sikkert hit hver gang, hvis du serverer lækker Zinfandel vin til en gourmetmiddag for partneren, vennerne eller familien. Det er her oplagt at give dem en ret med lækkert kød, som går godt til rødvinen. Det kan for eksempel være oksesteg, lammesteg, spanske frikadeller eller en hel kylling i ovnen. Som tilbehør er det et utal af muligheder, og her kan et forslag være ovnkartofler, en salat med bønner, feta og ristet bacon og en dejlig rødvins sauce. Serverer du hvidvinen, er det oplagt at lave en lækker forret hertil med fisk eller skaldyr, som går rigtigt godt til hvidvinens smagsnuancer. Lige meget hvad, vil disse Zinfandel vine være et ekstra plus i enhver social begivenhed.

Lav et lækkert og indbydende ostebord med vin 

Når hverdagens travlhed sætter ind, og man står og skal have gæster, kan det være et skønt og nemt alternativ til desserten, at man laver et indbydende ostebord med Zinfandel rødvin til. Her kan man gå all in i oste fra Frankrig, Spanien eller Danmark, og servere lækkert tilbehør til såsom frugt, nødder, oliven eller agurk og radiser. Som kronen på værket er der lækre kiks til, så alle grundsmage er i hus. Rigtig god kulinarisk fornøjelse. 

Related Posts