psykoterapi københavn

Har du overvejet at få psykoterapi? – Det her skal du vide

Psykoterapi kan være en god ting til dig, der har psykisk besvær eller endda psykiske lidelser. Der kan være forskellige motivationer for at få psykoterapi – det kan også være en god ting hvis du eksempelvis lever et travlt liv. Folk opsøger typisk psykoterapi af forskellige årsager – nogen har et misbrug, andre har personlighedsforstyrrelser. Det gode ved at tage undergå psykoterapi er at du får meget ud af det ift. din mentale udvikling. En eller flere samtaler med en professionel kan være enormt meget til gavn. Hvis du er bosat på Sjælland eller i København er der gode nyheder til dig, der søger en psykoterapeut. Psykoterapi København er en ting, og du kan melde dig til når som helst. Du kan starte med at kigge her: https://thepraxis.dk/ 

Hvad er helt præcist psykoterapi? 

Grundtanken med psykoterapi er som sagt at man indgår i dialog med en professionel psykolog eller psykoterapeut. Denne person vil hjælpe dig med at reflektere over dine følelser og de ting i dit liv, som du har brug for at komme ud med. En psykoterapeut kan på en måde anses som en god ven eller en forælder, som man kan tale med om sine problemer. Du har måske selv prøvet at gå og have det dårligt over noget som du ikke kan få ud af tankerne. Det kan være noget trauma fra barndommen, eller kan det være, at du har haft en dårlig dag på arbejdet. Når man står i sådan en situation, kan man enten vælge at åbne op om det, og fortælle sine nærmeste, eller holde det inde. Mange vælger at holde det inde, og det bliver derfor ikke bedre for dem.  

Derfor skal du overveje psykoterapi  

Hvis du har prøvet at åbne op om noget, som du har gået og tænkt på, har du naturligvis oplevet, at du har det bedre. Det har man af flere grunde – for det første står ikke længere alene om problemet, men du har en lyttende øre til at hjælpe dig. Princippet er lidt det samme med psykoterapi – forskellen er bare, at psykoterapeuten har professionel viden indenfor feltet. Hvis du går og oplever, at nogle ubehagelige barndomsoplevelser plager dig stadigvæk i dag, har du netop mulighed for at gøre noget ved det. Bor du i København eller Sjælland, er der god mulighed for at finde en psykoterapeut der er erfaren.  

Hvilke slags mennesker bør få professionel hjælp af en psykoterapeut?  

Det er relevant at skelne mellem dem, der egentligt har brug for professionel hjælp og dem, der bare godt kan gavne af det. Dem der har brug for det kan muligvis være typerne der har personlighedsforstyrrelser. Personlighedsforstyrrelser er ikke noget, man ’bare’ fixer. Der er ting, man kan gøre, for at reducere symptomerne af personlighedsforstyrrelsen, og her kan en professionel netop være til gavn. Folk der ikke nødvendigvis har brug for psykoterapi, men bare godt kunne gavne af det, er for eksempel ansatte med en travl hverdag. Det kan også være gavnligt for folk, der går igennem en hård periode i livet. 

Related Posts