terrassedør

Vælg nogle flotte og elegante terrassedøre

Hvis du har enten en terrasse, en have, en balkon eller en altan, kan du gøre åbningen derud til meget flottere med nogle skønne terrassedøre. Når du vælger de rigtige terrassedøre til netop din bolig, kan du understøtte både boligens udtryk på flotteste vis.

Blandt andet kan du selv vælge, om du bare gerne vil have en enkelt dør ud til terrassen. Du kan også vælge at få en flot dobbeltdør. Det er helt op til dig.

Vælg det rette materiale til dit hjem

Når du gerne vil have nogle flotte terrassedøre, skal du starte med at vælge det rette materiale. Det er naturligvis vigtigt, at materialet passer til boligens udtryk. Men derudover er det også vigtigt, at materialet ikke kræver mere vedligeholdelse end du har tid til.

Oftest vil du kunne vælge mellem træ/alu, kun træ eller kun plast. Hvert materiale har sine egne fordele og ulemper.

Du skal også vælge mellem energisprosser og gennemgående sprosser

Når du har udvalgt det helt rette dørmateriale, skal du også tage stilling til sprosserne i glasset. Her vil det ofte være en fordel at vælge energisprosser. Denne slags sprosser bliver nemlig limet på glasset. Det betyder med andre ord, at glasset ikke bliver brudt. Derfor er energisprosser også mere energivenlige, da de holder bedre på varmen i boligen.

Der findes også gennemgående sprosser, der – som navnet også antyder – går i gennem vinduet. Derfor er denne slags sprosser også mindre energivenlige. De lukker ganske enkelt mere af varmen ud.

Uanset, hvilken type sprosser du vælger, bør du altid stræbe efter at holde antallet på et minimum. Når du har mange sprosser i dit glas, vil lysindfaldet nemlig blive ringere.

terrassedør

Beslut dig for, om du får brug for en lås

En terrassedør adskiller sig blandt andet fra en hoveddør ved ikke at have et paskvilgreb på sin udvendige side. Det betyder med andre ord også, at døren ikke er ligeså godt sikret mod indbrud. Hvis du derfor gerne vil have en højere grad af sikkerhed, kan du vælge at få en indvendig lås på dine terrassedøre. Det giver dig mulighed for at låse døren og efterfølgende gemme nøglen.

Sikr døren mod børn

Hvis du har mindre børn, kan det være en god idé at børnesikre terrassedørene. På den måde sikrer du dig, at dine børn ikke kan gå alene ud på terrassen eller balkonen. Du kan børnesikre døren ved at kombinere en paskvilgreb med en børnesikring.

Vil du gerne have mulighed for at holde døren åben?

Hvis du gerne vil have mulighed for at holde dine terrassedøre åbne, kan du vælge at få en bremse på døren. I så fald kan du låse døren i en åben position. Du bør dog være opmærksom på, at bremsen ikke virker, hvis der blæser meget udenfor.

Energivenlige eller traditionelle glastyper

Når du gerne vil have nye terrassedøre, skal du også tage stilling til, om dørene skal have energivenlige eller mere traditionelle glastyper. Du skal nemlig vælge mellem 2-lags og 3-lags glas.

Related Posts